Intrebari frecvente

Unde se organizeaza tabara?


Pentru al 6-lea an organizam tabara din vara 2022 se organizeaza in Busteni, Complexul Izvorul cu Pastravi
In ce perioade se desfasoara tabara?


19-24 iunie 26 iunie- 1 iulie 10-15 iulie 17-22 iulie 24- 29 iulie
Cat dureaza tabara si ce include tariful de tabara?


Seriile de tabara incep duminica ora 14:00 si se termina vineri ora 10:00. Tariful de tabara include programul educational, materiale incluse, cazare 5 nopti cu 3 mese/zi si testare antigen la intrarea in tabara. Cazarea se face in camere cu 2 pana la 4 locuri( copii de varste apropiate) dotate cu baie proprie, tv; Masa este servita in restaurantul complexului. Meniul respecta o alimentatie variata si tine cont de posibile alergii sau restrictii alimentare ale copiilor( inclusiv meniu ovo-lacto-vegetarian). In tariful taberei nu este inclus transportul si excursia din penultima zi de tabara.
Cat costa tabara?Acordati si reduceri?


Taxa de participare este de 2300 lei/copil( copii 8-14 ani) si 2500 lei/copil( adolescenti 15-16 ani). Se acorda reduceri early booking, frati, grupuri de minim 4 copii, cursanti sau participanti in editiile anterioare.
Pana cand se pot face inscrierile?


Data limita de inscriere in tabara este 28 februarie 2022 in limita locurilor disponibile. Rezervarea locului in seria dorita se face cu achitarea avansului de 600 lei in maxim 3 zile de la inscriere si diferenta cu 30 de zile inainte de tabara.
Care este procedura de inscriere?Cum se achita tabara?


Inscrierile se pot face direct pe site www.tabaradetehnologie.ro in sectiunea INSCRIERI din meniu completand formularul de inscriere cu datele dumneavoastra si perioada dorita. Tabara poate fi achitata astfel: Avans( 600 lei la 3 zile de la inscriere)+ diferenta( maxim 30 de zile inainte de tabara) Dupa completarea formularului de pe site, veti primi un emai cu toate documentele necesare inscrierii in tabara( contract si fisa de inscriere). Rezervarea ferma a locului in tabara se va face cu odata cu achitarea avansului.
Asigurati si transportul in/de la tabara?


Transportul in tabara este asigurat de catre fiecare parinte in parte. In situatia in care avem un numar mai mare de solicitari putem organiza un grup care va fi insotit de trainerii taberei ( deplasare cu autocar). Ne puteti comunica acest lucru in emailul pe care ne veti transmite documentele de inscriere.
Este aceasta tabara potrivita pentru copilul meu?


Viitorul apartine tehnologiei si este important sa ii pregatim pe copii pentru acesta realitate. Tabara noastra incurajeaza si motiveaza copii sa aiba incredere in fortele proprii, sa isi valorifice potentialul si sa viseze mare pentru a schimba lumea cu ajutorul tehnologiei. Desi este o tabara de robotica si programare nu urmarim doar insusirea deprinderilor tehnice, ci si dezvoltarea abilitatilor sociale, de comunicare, prezentare/public speaking si lucru in echipa. Pe tot parcursul programului de tabara, copiii vor participa la activitati in echipa dar si individual, program de leadership si dezvoltare personala, tabara va culmina cu prezentarea propriilor proiecte in fata tuturor colegilor.
Sunt costuri suplimentare sunt?


Tariful taberei acopera programul educational cu workshopuri zilnice, materiale, pensiune completa pentru 5 nopti+3 mese /zi Costuri suplimentare, neinclude in tariful taberei: - Transportul. Copiii participanti sunt din orase diferite si sunt adusi de catre parinti direct in locatia taberei la ora stabilita, duminica cel tarziu ora 14:00. In functie de inscrieri si numarul de solicitari putem organiza transport( autocar) cu plecare din Iasi, grupul fiind insotit de catre trainerii taberei. Va rugam sa ne comunicati in momentul inscrierii daca doriti transport pentru a putea organiza din timp grupul. - Excursia din programul taberei de tabara, in functie de conditii meteo vom organiza o excursie de 1/2 zi in impreurimile locatiei de tabara.
Cum arata o zi de tabara?


Incepem fiecare zi cu miscare si inviorare si imediat dupa micul dejun suntem pregatiti de activitati incepand cu ora 9.00. Programul de activitati zilnice include 3 ore de workshop-uri in prima parte a zilei si 3 ore in partea a doua a zilei cu pauze de relaxare, program de leadership, jocuri si activitati in aer liber pe echipe, seri tematice, drumetii si excursie.
Cati copii participa in tabara si care este varsta lor?


Avem un numar limitat de locuri pentru fiecare program, maxim 12 locuri in grupe de varsta 8-10 ani si 11-14/16 ani. Fiecare grupa este coordonata de catre 1 trainer pregatiti in domeniu si cu experienta de lucru cu copii.
Ce fel de materiale folositi in tabara?


Pentru organizarea activitatilor din tabara venim cu materiale de ultima generatie, educatie STEM, care stimuleaza pasiunea si interesul pentru tehnologie, premiate la nivel mondial, cateva dintre materialele pe care le folosim la workshopuri zilnice kituri robotice Lego Education, Microbit, drone educationale.
Cine sunt instructorii care vor organiza activitatile din tabara?


Instructorii din tabara sunt trainerii Tech Kids Academy- Scoala de robotica, programare si tehnologii digitale pentru copii 7-16 ani. Sunt absolventi ai facultatilor de profil, cu experienta de predare si lucrul cu copii care sustin cluburile saptamanale de robotica si programare din Iasi dar si online cu copii din toata tara. Instructorii nostri nu participa doar la activitatile tematice, ci se joaca si supravegheaza copiii pe toata perioada taberei.
Cine este organizatorul acestei tabere? Ce experienta aveti in organizarea acestor activitati?


Tabara de Robotica si programare este organizata de Tech Kids Academy - Scoala de robotica, programare si tehnologii digitale pentru copii 7-16 ani. In taberele si programele noastre de vacante au participat pana in prezent peste 2000 de copii din toata tara. Tabara de tehnologie se organizeaza anual incepand din 2017.
Copiii vor avea acces non-stop la laptopuri sau telefon? Nu as vrea sa petreaca prea mult timp pe laptop sau telefon. Exista reguli in acest sens?


Programul de tabara imbina in mod echilibrat activitati 100% practice cu activitatile in fata calculatorului la atelierele de programare, jocuri in aer liber, intreceri sportive si teambuilding. In tabara copiii pot veni cu veni cu laptop/telefon care le vor folosi pentru atelierele de programare( ne dorim ca dupa terminarea taberei, sa continue sa lucreze) si aplicatii pentru programarea robotilor educativi. Copiii vor avea acces la ele respectand programul de activitati.
Copilul meu nu a mai participat la astfel de activitati/ a participat la ateliere de robotica/concursuri/tabere similare. Este potrivita acesta tabara pentru el?


Sigur ca da. Este o ocazie minunata sa descopere robotica si programarea in vacanta, in timp ce se distreaza si isi face noi prieteni. Activitatile taberei sunt atent alese pentru a introduce atat copiii incepatori, cat si pe cei care au deja cunostinte. Mai mult decat atat, trainerii nostri sunt pregatiti special cu metode interactive care sa ii captiveze pe copii in acest domeniu.
Este prima data cand merge intr-o astfel de tabara/este prima tabara din viata lui?


Ne bucuram ca va ganditi sa veniti in tabara noastra si va asiguram ca va fi o super experienta pentru copilul dumneavoastra. Nu doar pentru cunostintele si pasiunile pe care si le va descoperi ci si prin faptul ca isi va face prieteni cu pasiuni comune cu care va putea tine legatura pana la urmatoarea tabara. Pana in prezent am avut multe astfel de inscrieri si revin an de an in tabara noastra.
Este necesara aducerea laptopului?


Da, recomandam aducerea laptopului personal si o pereche de casti, in special pentru atelierele de programare. Ne dorim ca dupa terminarea taberei sa continue exersarea celor invatate. Optional, exista posibilitatea rezervarii kiturilor de lucru la momentul inscrierii pentru copiii care doresc sa continue sa studieze online si dupa terminarea taberei.
Sunt inscrise si fete in aceasta tabara?


Sigur ca da, se inscriu si fete in programul acesta de tabara. Anul acesta am deschis o serie special dedicata fetelor tocmai pe a le incuraja sa vina in numar cat mai mare. Activitatile din tabara sunt potrivite atat pentru fete, cat si pentru baieti, incepatori sau avand cunostinte de baza.
I-a placut foarte mult in tabara. Cum ar putea continua?


Copiii care participa in tabara vor avea acces la un program special dupa terminarea taberei( luna septembrie). Isi vor putea alege un subiect care le-a placut foarte mult si sa continue cu studiul lui intr-un program online alaturi de copiii din tabara. Mai mult, ne putem intalni intr-un program saptamanal online( pentru cei din afara orasului Iasi).
Copilul meu a mai participat si editiile anterioare. Va participa la aceleasi activitati?


In fiecare an aducem in fata copiilor noi activitati care sa starneasca pasiunea pentru robotica si programare. Anul acesta avem noi activitati pentru ambele grupe de varsta 8-10 ani si 11-14 ani care sa ii ajute atat pe copiii care au deja cunostinte din editiile anterioare, dar si pe cei care nu au mai participat pana acum.